Windows Server 2008 en Windows Server 2008 R2 worden niet meer ondersteund
Geplaatst op: 12-12-2019
Upgrade Windows server 2008 en Windows Server 2008 R2

Windows Server 2008 en Windows Server 2008 R2 worden niet meer ondersteund

Naast dat Microsoft op 14 januari 2020 stopt met het ondersteunen van Windows 7 wordt ook Windows Server 2008 en Windows Server 2008 R2 niet langer ondersteund. Windows 7 en Windows Server 2008 en 2008 R2 blijven wel werken maar u ontvang geen software-updates, patches en technische ondersteuning meer. Hierdoor bent u niet langer meer beschermd tegen kritieke kwetsbaarheden en beveiligingsproblemen. Uw server is dan kwetsbaarder voor aanvallen van kwaadaardige software, virussen en datalek of dataverlies. Zonder updates wordt uw omgeving steeds onveiliger. Daarom raden wij aan om voor de deadline te upgraden of over te stappen om het risico tijdig te verkleinen. 

Heeft u Windows Server 2008 of Windows Server 2008 R2?

Maakt uw organisatie gebruik van Windows Server 2008 of Windows Server 2008 R2? Dan kunt u uw on-premise server upgraden naar een nieuwere versie. Wilt u moderniseren? Dan kunt u migreren naar Microsoft Azure om te profiteren van kritieke en belangrijke beveiligingsupdates. Wij helpen u met het overstappen naar een nieuwere Windows versie of Windows Server 2016, 2019 of migratie naar Microsoft Azure en kunnen u hierin volledig ondersteunen.

1. Upgrade Windows on-premise Server

Wanneer u uw huidige on-premise server wilt behouden upgraden wij deze naar een nieuwe server versie. De nieuwere versie bevat ingebouwde en betere bescherming en functies. Ook wordt hierbij technische ondersteuning en updates aangeboden door Microsoft. Blijf uw omgeving ondersteunen en neem contact op via E-mail voor meer informatie over upgrade.

2. Migratie naar de Cloud: Microsoft Azure 

Wilt u uw omgeving moderniseren? Dan kunt u overwegen om uw infrastructuur aan te bieden vnauit de Azure Cloud. Meer controle en flexibiliteit behouden? Dan kunt u kiezen voor een hybride-cloudomgeving (on-premise en veilig vanuit een van onze twee klasse A-datacenters van Equinix). Met Azure AD worden uw applicaties gemoderniseerd en beheert u identiteiten vanuit het platform. Wij beheren en beschermen uw databases, applicaties en IAAS (Infrastructure as a Service). Samen met u bespreken wij de beste oplossing voor uw situatie en stellen we een migratieplan op. Meer informatie? Neem geheel vrijblijvend contact op via E-mail.

Voorbereiden op een migratie of upgrade

Afhankelijk van uw situatie en omgeving kunt u overwegen of een upgrade de beste optie is of een migratie. Is on-premise nog steeds geschikt of kunt u misschien migreren naar de Azure Cloud? Onze experts denken met u mee en samen bepalen we de beste oplossing voor uw organisatie. Zodat u ook in 2020 optimaal beschermd bent en profiteert van de nieuwste functies en beste prestaties op uw infrastructuur. Meer informatie over een migratie, upgrade en de beste oplossing voor uw situatie? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via E-mail of bel voor meer advies.

Ondersteuning nodig?

Neem geheel vrijblijvend contact op