High availability

Load balancing

Hoge beschikbaarheid en schaalbaarheid met load balancing

Om een hoge beschikbaarheid en snelheid te garanderen bij een grote hoeveelheid datavekerkeer op uw website/webshop, online dienst of applicatie maken we gebruik van een load balancer. Door minimaal twee webservers te gebruiken is het mogelijk om het aantal webrequests te verdelen over de achterliggende webservers. De servers zijn uit te breiden om maximale performance te blijven waarborgen, hierdoor bent u schaalbaar.

Load balancing wordt toegepast om te zorgen dat er tijdens onderhoud of een storing één van de webservers online blijft.

De betrouwbaarheid van uw softwareoplossing of online dienst vergroten? Hoge beschikbaarheid behalen en down-time terugdringen? Neem vrijblijvend contact op via: +31 (0)544 - 20 00 01

Border Gateway Protocol (BGP)

Hogere beschikbaarheid en betrouwbaarheid tussen datacenters

Border Gateway Protocol is het belangrijkste routeringsprotocol van het internet. BGP wordt gebruikt om het verkeer tussen verschillende providers te routeren. Om een nog hogere beschikbaarheid te bieden is het mogelijk om webfarm te verdelen over twee datacenters (webshop/applicatie). In beide datacenters is een Load-Balancer actief met achterliggende webservers. Welke datacenter actief is wordt vervolgens geregeld via BGP. Middels BGP zijn we in staat om uw publiekelijk IPadres te sturen naar één van onze datacenters. Dit gebeurt automatisch bij storingen en handmatig bij onderhoud.

Een zo hoog mogelijke beschikbaarheid behalen? Neem vrijblijvend contact op via info@harbersict.nl.

Infrastructuur en maatwerk monitoring

Maatwerk monitoring met Real-time data van uw webservers of applicaties 

Met monitoring bewaken wij de gehele IT-infrastructuur door het continu meten van de CPU, memory, traffic, uptime, downtime, loading time, webrequest. Via monitoring worden waarschuwingen gegenereerd van mogelijke problemen waarop proactief gehandeld wordt nog voordat eindgebruikers dit merken.

Naast de standaard infrastructuur monitoring maken we ook gebruik van maatwerk monitoring. We configureren speciale sensoren die uw hele platform kunnen monitoren. Bijv. aan welke kant het SQL-cluster actief is, de status van de load-balancer, aantal request op een server, het aantal orders in een wachtrij of specifieke services. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie via info@harbersict.nl 

Contact opnemen

Neem vrijblijvend contact op