Hoera! NEN 7510 gecertificeerd
Geplaatst op: 29-7-2020

Hoera! Wij zijn NEN 7510 gecertificeerd

Hoera! Harbers ICT is officieel NEN 7510 gecertificeerd! Trots zijn wij op het behalen van deze certificering voor informatiebeveiling in de zorg.

Betrouwbare verwerking van patiëntgegevens

In 2019 hebben wij onze ISO 27001 certificering behaald, dit is de internationale standaard voor informatiebeveiliging. Het geeft aan dat wij zorgvuldig en volgens een hoge standaard om gaan met het beschermen van gegevens. NEN 7510 is een uitstekende aanvulling voor onze klanten in de zorgsector; informatiebeveiliging in de zorg is namelijk een stuk complexer, de toegevoegde waarde van een norm over informatiebeveiliging speciaal voor de zorg- en welzijnssector is daarom groot.  

Privacy officer Erik klein Langenhorst vertelt: “Steeds meer zorginstellingen vertrouwen op ons voor ICT dienstverleningen en services, wij vinden het belangrijk om ook onze werkwijze en processen nog veiliger in te richten en de privacy van patiënten te beschermen”.

In de zorgsector is het belangrijk dat patiëntgegevens en informatie beschikbaar zijn voor zorgaanbieders, patiënten, zorgverzekeraars, overheidsinstanties en andere belanghebbende. Veel belanghebbende spelen een rol in het verzamelen, opslaan, verwerken en versturen van gegevens. “Omdat het vertrouwelijke data betreft, willen we dit zo goed mogelijk beveiligen. Zorginstanties kunnen erop vertrouwen dat data dus niet zomaar op straat komt te liggen. Met het behalen van het NEN 7510 certificaat hebben we aangetoond dat wij medische gegevens en patiëntendatabases op een vertrouwelijke manier verwerken. Zo hoeven onze klanten zich minder zorgen te maken over privacy en worden gegevens beschermd".

Met NEN 7510 tonen wij aan dat wij processen rondom informatiebeveiliging zorgvuldig hebben ingericht. Met bijbehorende maatregelen voor een veilige omgang met informatie in de gezondheidszorg. Harbers ICT voldoet aan een hoge standaard om gegevens en de privacy van patiënten en zorginstellingen zo goed mogelijk te waarborgen.

Meer weten over informatiebeveiliging in de zorg?

Wilt u meer weten over hoe wij omgaan met privacy, veiligheid en informatiebeveiliging specifiek voor de zorg? Neem dan contact op via info@harbersict.nl

Lees hier meer over de NEN 7510 certificering

NEN 7510 informatiebeveiliging in de zorg

Contact opnemen

Neem vrijblijvend contact op