Haal meer uit Citrix Desktop & Virtual Apps
Geplaatst op: 5-11-2020

Haal meer uit Citrix Desktop & Virtual Apps en Microsoft 365

De manier van werken verandert en de technologie om dit mogelijk te maken verandert in een razend tempo mee. Recent hebben Berry Lakerink en Chiel ten Haaken hun Citrix Professional Virtualisation (CCP-V) certificaat behaald. Daar zijn wij natuurlijk hartstikke trots op, en zijzelf natuurlijk ook!

Tijdens de 5-daagse course hebben Berry en Chiel hun Citrix kennis verder verbreed zodat wij virtualisatie in de Harbers ICT cloud nog beter kunnen aanbieden. Zo kunnen wij onze klanten voorzien van de nieuwste ontwikkelingen en functionaliteiten. Wij halen meer uit uw Citrix werkplek door integratie met SaaS-applicaties en toegang tot legacy of bedrijfsspecifieke applicaties. Uw medewerkers kunnen vanuit een centraal interface werken met toegang tot applicaties, documenten, contacten, e-mail en bestanden. Wij bieden een centrale inrichting voor een betere en veiligere gebruikerservaring. 

Hoe blijven wij bij met al deze veranderingen en kunnen wij u het beste van twee werelden aanbieden? Chiel en Berry vertellen er meer over:

Wat is Citrix?

Chiel: "Citrix maakt online werken mogelijk via één centraal platform. Doormiddel van virtualisatie kan er een desktop omgeving of alleen bedrijfsspecifieke applicaties worden aangeboden. Dit bieden wij aan vanuit de Harbers ICT cloud".

De cloud bestaat uit datacenters; in deze datacenters zorgen servers met digitale applicaties ervoor dat de online werkplek 24/7 beschikbaar is. "De Harbers ICT cloud betekent dat de werkplek of applicatie redundant worden aangeboden vanuit ons eigen datacenter in Nederland. Dit is een private cloudoplossing; dat betekent dat wij de omgeving beheren en weten op welke machines de omgeving van de klant draait en waar de data fysiek staat. De onderliggende infrastructuur is beschikbaar gesteld voor een organisatie, maar kan soms ook worden gedeeld. De online werkplek is een manier om alles bij elkaar te brengen wat medewerkers nodig hebben om optimaal te werken en klanten beter van dienst te zijn, vanaf ieder apparaat en locatie", vervolgt Chiel.

Citrix is geschikt voor organisaties die meer controle en flexibiliteit over hun applicaties en data willen behouden. Dit zijn vaak de grotere organisaties met bijvoorbeeld verschillende vestigingen in het buitenland, waarbij werknemers dus veel op afstand werken. Het belangrijkste voordeel is dat bedrijfsdata dan niet meer op ieder apparaat staat of ergens in de grote cloud; maar afgescheiden op één centrale plek. Door desktops of bedrijfsspecifieke applicaties aan te bieden vanuit ons datacenter weten wij precies waar de data van onze klanten fysiek staat opgeslagen; hierdoor voldoet de klant beter aan de Europese regelgeving (AVG/GDPR).

Citrix beantwoordt de vragen van medewerkers zoals: "Kan ik werken vanuit huis? Kan ik werken op mijn tablet? Waar staat mijn bedrijfsdata opgeslagen? of werkt mijn applicatie ook op Windows 10?". Citrix werkt via een veilige verbinding over het internet; het maakt dus niet uit welk besturingssysteem een gebruiker heeft op zijn apparaat; de desktop of apps werken altijd en zien er overal hetzelfde uit voor eindgebruikers. 

Citrix Desktop & Virtual Apps en Microsoft 365

Als Citrix partner mogen we Citrix technologie inzetten voor onze servers, applicaties en desktops. Het Citrix platform wordt op twee manieren aangeboden: 

1. Citrix Desktop: Via een desktop omgeving

Met de virtuele desktop krijgt iedere gebruiker zijn eigen desktop omgeving virtueel op zijn eigen apparaat. Het lijkt net of er gewerkt wordt op een lokaal systeem maar alles in de desktop wordt centraal aangeboden vanuit de Harbers ICT cloud. 

Door in te loggen in Citrix krijgt de gebruiker toegang tot eigen desktop beleving met Microsoft Office applicaties, e-mail, internetbrowsers (Explorer, Chrome), Adobe Reader, virusscanner en/of een endpoint security. Daarnaast kunnen er ook verschillende legacy en bedrijfsspecifieke applicaties worden aangeboden. Er is toegang tot eigen documenten en bestanden maar ook tot de gedeelde netwerkschijven.

2. Virtual Apps: Legacy en bedrijfsspecifieke applicaties

Hoe facilitieert u gebruikers die specifieke applicaties nodig hebben, waar nog geen cloud/SaaS alternatief voor is? Hoe behoudt u controle over gevoelige bedrijfsinformatie en verkleint u het riscio op datalekken? Dat kan door de virtualisatie van applicaties op ons Citrix platform.

Met virtual apps kunt u uw medewerkers centraal toegang geven tot bedrijfsspecifieke applicaties zoals een offertetool, planning, CRM of ERP pakket. Neem bijvoorbeeld een boekhoudprogramma: daarin wordt veel financiële en klantgevoelige informatie verwerkt. Deze specifieke bedrijfsdata wilt u liever niet in de grote Microsoft cloud neerzetten; u weet dan namelijk niet waar het staat. Door dit op ons Citrix platform aan te bieden kunt u dit centraal en veilig beschikbaar maken. Uw medewerkers kunnen altijd en overal veilig werken met de applicaties en uw data blijft centraal op één locatie, in onze datacenters. Bepaal toegang tot Citrix per medewerker; zo kunt u kiezen wie applicaties nodig heeft.

Citrix Desktop & Virtual Apps
Citrix Virtual Desktop en Apps: Centrale en veilige toegang tot bedrijfsspecifieke applicaties

Eenvoudig beschikbaar via één inlog

Steeds meer organisaties werken met SaaS-applicaties, zoals Microsoft 365. Om dit met bedrijfsspecifieke applicaties te ondersteunen en integreren bieden wij een hybride cloud werkplek; wij combineren Citrix met Microsoft 365 in één werkplek. Een moderne werkplek vraagt om eenvoudige toegang voor medewerkers tot verschillende applicaties, waar deze ook vandaan komen.

Berry vertelt: "Voor de eindgebruiker maken we het eenvoudig; doordat hij of zij aanmeldt op bijvoorbeeld een zakelijke laptop met zijn Azure AD account, wordt het apparaat herkent. Via Azure wordt het Microsoft 365 account geverifieerd en krijgt de gebruiker toegang tot de cloudapplicaties zoals Word, Outlook, Excel. Daarnaast kunnen we op de achtergrond doorloggen naar ons eigen Citrix platform. Zo krijgt de medewerker ook toegang tot zijn eigen desktops- en toegewezen bedrijfsspecifieke of legacy applicaties. Via eenmalig inloggen via SSO (Single Sign On) kan de gebruiker direct aan de slag en merkt geen verschil waar de applicaties vandaan komen".

Altijd en overal een veilige verbinding

De Citrix desktop- of uw bedrijfsspecifieke applicaties zijn altijd en overal, via een veilige verbinding te benaderen. Werknemers kunnen verbinding maken via de Citrix portal, Citrix app of via het internet, vanaf ieder apparaat. Doordat de desktop- of apps beschikbaar is via het internet bieden wij bij werken op afstand een extra beveiligingslaag via Two Factor Authentaction.

Tussen het bedrijfsnetwerk van de klant en de Harbers ICT cloud kunnen we een eigen VPN (Virtual Private Network) realiseren. VPN zorgt voor een beveiligde verbinding tussen de eindgebruiker en de Citrix desktop- of apps. Als er via VPN verbinding wordt gemaakt dan wordt al het verkeer door een versleutelde virtuele tunnel gestuurd; zodoende is er veilige communicatie tussen Citrix en apparatuur op lcoatie. Werkt een medewerker op kantoor dan is er geen 2FA nodig. 

Klaar voor een moderne werkplek?

Juist nu er veel meer vanuit huis gewerkt wordt biedt Citrix een stabiele, betrouwbare en veilige oplossing. Integreer met legacy applicaties en SaaS-applicaties zoals Microsoft 365. Medewerkers kunnen vanuit één centraal interface werken met toegang tot applicaties, documenten en data. Meer weten? Neem dan contact op via +31 (0)544 - 20 00 01, wij denken graag met u mee.

Werkt uw al met Citrix of Microsoft 365? Ook dan kunnen wij u helpen met het optimaliseren van de inrichting, beheer of ondersteuning bieden aan uw eindgebruikers met onze eigen servicedesk.

Contact opnemen

Neem vrijblijvend contact op