Two Factor Authentication (2FA) voor Citrix
Geplaatst op: 16-10-2020

Two Factor Authentication (2FA) voor Citrix

Veilig werken buiten het kantoornetwerk?

Uw medewerkers veilig laten werken buiten het kantoornetwerk? Dat is mogelijk met een extra beveiligingslaag zoals Two Factor Authentication (2FA) op onze Citrix werkplekken. Inloggen op onze Citrix werkplekken binnen het bedrijfsnetwerk kan door het invoeren van een gebruikersnaam en wachtwoord. Dit is een authenticatie procedure waarmee iemand zichzelf authentiseert en toegang krijgt tot zijn eigen account, applicaties en bestanden. Deze standaard authenticatie procedures van gebruikersnaam en wachtwoord wordt het meest gebruikt. 

Vaak wordt voor zakelijk, maar ook privé hetzelfde wachtwoord gebruikt voor meerdere accounts. Of er wordt gekozen voor een zwak wachtwoord dat makkelijker te onthouden is.
Daarnaast kan het ook zijn dat er onbewust gebruik is gemaakt van Phising of dat er ongemerkt een keylogger of trojan aanwezig is op het apparaat. Hiermee verzamelen internetcriminelen op de achtergrond inloggegevens voor kwaadwillige doeleinden en zijn gegevens niet meer veilig.

Risico's beperken met een Two Factor Authentication

Om deze risico's te beperken maken wij gebruik van een extra beveiligingslaag op onze Citrix werkplekken met 2FA. 2FA is een tweestapsverificatie, dit betekent dat er twee beveiligingsstappen doorlopen worden om toegang te krijgen tot online gegevens of een gebruikersaccount. Deze beveiliging controleert of het persoon ook echt de juiste persoon is die toegang mag verkrijgen tot het account. Wanneer deze persoon probeert in te loggen vanaf buiten het kantoornetwerk, wordt dit herkent en wordt er gevraagd om een extra authenticatie. 

Door het gebruiken van inloggegevens in combinatie met specifieke informatie die alleen de juiste gebruiker weet, zoals een Token, SMS code of pincode die voor een korte tijd wordt verstrekt. Hiermee wordt een extra beveiligingslaag toegevoegd. Deze extra beveiliging komt bijvoorbeeld voor bij het online bankieren, om een betaling te doen is na het invoeren van de pincode een bevestiging via de paslezer nodig. Of om in te loggen bij een website (bijvoorbeeld DigiD) is een tijdelijk verstrekte SMS code nodig. Hierdoor wordt het moeilijker voor criminelen of onbevoegden om toegang te krijgen tot een online account. Na het invoeren van gebruikersnaam en wachtwoord wordt niet meteen toegang gegeven tot het account.

Hiervoor is de tweede authenticatie nodig, deze beveiligingslaag kan bestaan uit meerdere factoren:

  • Iets wat alleen u weet: Pincode, wachtwoord, patroon
  • Iets wat u hebt: Credit Card, pinpas, push verificatie via App, smartphone, SMS code of hardware token
  • Iets wat u bent: Vingerafdruk, iris scan, stem 
     

Vraag Two Factor Authentication aan

Wij verstrekken 2FA als extra beveiligingslaag op onze werkplekken wanneer medewerkers werken vanuit huis of buiten het netwerk. Om er zeker van te zijn dat het uitsluitend de juiste gebruikers zijn die willen inloggen wordt er naast het invoeren van de gebruikersnaam en wachtwoord gevraagd om een extra verificatie in vorm van een token of push melding via een app.

De 2FA op onze Citrix werkplekken is inbegrepen in de prijs van een werkplek. Meer weten? Neem contact op via info@harbersict.nl.

Contact opnemen

Vraag geheel vrijblijvend informatie of een offerte op