Werken in de Cloud
Geplaatst op: 28-1-2019
Afbeelding: overalwerken

Vijf redenen waarom u wilt werken in de cloud

Er zijn steeds meer bedrijven die de overstap maken naar de Cloud, logisch want werken in de Cloud brengt grote voordelen met zich mee! Uw medewerkers kunnen sneller en efficiënter samenwerken, vanaf verschillende devices (laptop, pc, smartphone) en op elk tijdstip van de dag. Via iedere internetverbinding krijgen uw medewerkers toegang tot hun volledige werkplek met programma’s en bestanden. Dit staat veilig opgeslagen in een goed beveiligd datacenter dat onderhouden wordt door IT-specialisten.

Met Cloud werkplekken bespaart u op IT kosten, kunt u eenvoudig groeien en hoeft u zich geen zorgen meer te maken over beheer en onderhoud.
U kunt zich focussen op wat echt belangrijk is, het runnen van uw organisatie!

Hieronder een overzicht van de vijf belangrijkste voordelen van werken in de Cloud:

#1 - Altijd en overal werken

Werken in de Cloud betekent altijd en overal toegang hebben tot bestanden en applicaties. Tegenwoordig wordt er veel vaker vanuit huis, onderweg of bij een klant gewerkt. Een Cloudwerkplek maakt dit mogelijk. Medewerkers kunnen vanaf elk device (laptop, tablet of smartphone) toegang krijgen tot een eigen werkplek en eenvoudig documenten openen en bewerken. Hierdoor zijn uw medewerkers flexibeler en kunnen beter samenwerken! Het enige dat uw medewerkers nodig hebben is een werkende internetverbinding.

#2 U hoeft zich geen zorgen meer te maken!

Bij een traditionele inrichting staat de server op uw eigen locatie en bent u verantwoordelijk voor het onderhoud, software, licenties en back-ups. Het handmatig uitvoeren van beveiligings- en softwareupdates kost tijd en geld. Met een cloudwerkplek nemen IT-Specialisten u deze zorgen uit handen. In de Cloud worden beveiligingsupdates automatisch maandelijks voor u doorgevoerd. Uw bestanden staan veilig opgeslagen in een streng beveiligd datacenter. Uw medewerkers werken altijd met de laatste versies van programma’s.

#3 De Ccloud is schaalbaar

Als uw organisatie groeit, kunnen werkplekken in de Cloud eenvoudig worden aangepast en uitgebreid. Het aantal online werkplekken is geheel flexibel, afhankelijk van de wensen van uw organisatie. Waar voorheen een server of licenties aangeschaft moesten worden kunt u nu eenvoudig een werkplek aanvragen. U betaalt alleen voor wat u nodig heeft en weet precies waar u aan toe bent, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

#4 Bespaar op ICT kosten

Wanneer u werkt in de Cloud bespaart u op aanschaf van hardware. Nieuwe servers en andere hardware raken snel verouderd. U heeft krachtige computers nodig om snel te kunnen werken met bedrijfsapplicaties. Met een Cloud werkplek is hier allemaal geen sprake van! Het enige wat u zelf hoeft aan te schaffen is een licht computertje om te verbinden naar de Cloud werkplek. 

Omdat u in de Cloud alleen betaalt voor de software die u daadwerkelijk gebruikt, bespaart u flink op software licenties.

#5 Veiliger werken in de cloud

Wanneer uw medewerkers zakelijke gegevens opslaan op laptops of harde schijven is er kans op diefstal of verlies. Hierdoor kunnen gegevens in verkeerde handen vallen. Ook bij brand of het crashen van een computer kunnen bestanden verloren gaan. Met online werkplekken staan uw zakelijke gegevens veilig opgeslagen in een streng beveiligd datacenter in Nederland. Onze online werkplekken maken gebruik van twee-factor-authenticatie. Werknemers moeten inloggen met wachtwoord en een extra code. Hierdoor zijn gegevens beter beschermd. 

Bekijk ons volledige aanbod!

Wilt u meer weten over de voordelen van cloud werkplek met e-mail en ons aanbod? Lees meer Citrix Workspace of Microsoft 365.

Met een Cloudwerkplek weet u precies waar u aan toe bent!

Wij kunnen u helpen met de beste Cloudoplossing voor uw organisatie. Voor een vast bedrag per medewerker per maand zijn uw bestanden en applicaties altijd en overal bereikbaar vanaf elk device. De Harbers ICT Cloudwerkplek wordt standaard geleverd met een E-mailbox per medewerker en basiskantoorapplicaties. Indien gewenst installeren wij bedrijfsspecifieke applicaties. Onze IT-specialisten beheren, onderhouden en beveiligen uw Cloud zodat medewerkers altijd met de laatste versies werken. Met 2FA zijn de werkplekken extra beschermd. Onze servicedesk biedt uw medewerkers de beste technische support bij vragen en problemen.

Wij adviseren u graag over werken in de Cloud! Wilt u graag meer informatie voor werken in de Cloud voor uw organisatie?
Neem dan contact op via 0544 - 20 00 01 of onderstaande formulier.

Contact opnemen

Vrijblijvend contact opnemen