Veilig en flexibel Thuiswerken
Geplaatst op: 13-3-2020

Leestijd: 2 minuten.

Thuiswerken? Hier zijn 3 flexibele manieren:

Het coronavirus vraagt organisaties om slimmer en flexibel te gaan werken. Beurzen, bijeenkomsten en evenementen worden afgelast. Afspraken en vergaderingen worden zoveel mogelijk online gehouden. Medewerkers wordt geadviseerd om zoveel mogelijk te werken vanuit huis om ziekteverzuim te voorkomen. Thuiswerken vraagt om een ICT-omgeving die hierop is ingericht en dit kan op verschillende manieren. Wat zijn efficiënte oplossingen en wat is hierin het grootste verschil? Harbers ICT geeft u 3 manieren om te werken vanuit huis: 

1: Altijd en overal werken met Microsoft Office 365 en Teams

Met Microsoft Office 365 werken uw medewerkers veilig in de cloudomgeving van Microsoft. Microsoft zorgt voor de beschikbaarheid en houdt versies altijd up-to-date. Office 365 combineert Outlook, PowerPoint, Excel met krachtige cloudservices zoals OneDrive, SharePoint en Microsoft Teams zodat iedereen toegang heeft vanaf ieder apparaat. Met Microsoft Teams brengt u alle chats, vergaderingen, bestanden en apps van uw team samen zodat u eenvoudig vanuit één locatie contact kunt maken en samen kunt werken. Bekijk, deel en bewerk samen bestanden, sla direct op in OneDrive of SharePoint. Wijzigingen worden automatisch bijgewerkt en gesynchroniseerd op alle apparaten. Deel met collega’s of externe personen. Flexibel werken vanuit huis? Gebruikers kunnen Office-apps op meerdere apparaten installeren. Via de App direct toegang tot OneDrive recente documenten, SharePoint sites en uw eigen applicaties. Zo kunt u thuis direct aan de slag! 
 
Wij helpen bij de dagelijkse Back-up van uw Office 365 data. Zo behoudt u de volledige controle en staat uw data niet alleen in de Microsoft cloud maar ook in één van onze twee datacenters in Nederland. 

2: Meer controle en flexibiliteit met Citrix-omgeving

Met Citrix hebben uw medewerkers volledige toegang tot hun eigen desktop omgeving en apps. Dit kan benaderd worden via de Citrix Workspace App of via de webbrowser. Bestanden, E-mail en applicaties zijn bereikbaar vanaf ieder device (thin clients, laptops). Via Citrix bevindt u zich direct in het bedrijfsnetwerk en hebt daardoor toegang tot gedeelde schijven. 
 
Maatwerkapplicaties kunnen aangeboden worden vanuit ons Citrixplatform. Zo staat alles in uw private-cloud omgeving, in een van onze Equinix datacenters in Nederland en behoudt u de volledige controle. Door het platform te koppelen met Azure kunnen public-cloud applicaties zoals Office 365, boekhoudprogramma’s of andere populaire apps aangeboden worden. Zo zijn uw medewerkers flexibel en productief vanuit een Workspace. Gebruikers merken niet waar de applicatie vandaan gehaald wordt. Met Citrix bent u flexibel en behoudt u meer controle over uw data en u combineert het beste van twee werelden!  

3: Werken via een veilige VPN-verbinding

Verbinding leggen met het bedrijfsnetwerk maar dan vanuit thuis? Dat kan via een Virtual Private Network (VPN) verbinding. Er wordt een veilige verbinding tussen een apparaat (smartphone, computer of laptop) en het bedrijfsnetwerk gemaakt. Een VPN-verbinding is een gemakkelijke en efficiënte manier om de online veiligheid, privacy te verbeteren. Met een VPN-verbinding wordt een versleutelde virtuele tunnel gecreëerd en kunnen medewerkers vanuit huis verbinding maken met het kantoornetwerk. Als de verbinding tot stand is gebracht krijgen medewerkers toegang tot hun bedrijfsdata, applicaties en gedeelde fileservers. Dit werkt het best als de medewerker thuis gebruik mag maken van zijn of haar werklaptop. 

Thuiswerken? 

De beste IT-oplossing en geschikte tools verschillen per organisatie. Het is belangrijk om te controleren welke oplossing het beste aansluit bij uw huidige en toekomstige manier van werken. Iedere oplossing vraagt om een andere inrichting en niet iedere oplossing is geschikt voor elke organisatie. Advies nodig om werken vanuit huis mogelijk te maken? Plan dan een online afspraak met ons in via info@harbersict.nl.

Contact opnemen

Neem vrijblijvend contact op
flexibel werken