Automatisch inloggen voor Sa-Net
Geplaatst op: 8-1-2021

Automatisch inloggen voor Sa-Net Woonzorg medewerkers

Sa-Net Woonzorg werkt al jaren naar volle tevredenheid met het elektronische clientendossier (ECD) Nedap Ons. Het pakket is speciaal ontwikkeld voor mensen in de zorg en staat in verbinding met iedereen die betrokken is bij de zorg voor de client. Alle belangrijke informatie en gegevens die de zorg voor de client ondersteunen staan centraal op een plek. Het is dus essentieel dat de diverse teams binnen Sa-Net Woonzorg kunnen samenwerken binnen Nedap Ons. 

Accounts beheren in de cloud

Harbers ICT heeft Azure AD ingericht voor Sa-Net Woonzorg. Met Azure AD worden gebruikersaccounts van alle medewerkers centraal beheerd in de cloud. Met het persoonlijke gebruikersaccount kunnen medewerkers gebruik maken van alle diensten van Microsoft. Daarnaast kan het account gebruikt worden om in te loggen op de werkplekken van Sa-Net. In Azure AD kunnen beheeroplossingen geïntegreerd worden. Een voorbeeld is Microsoft Intune, waarmee (mobiele) apparaten beheerd kunnen worden. Daarnaast is het mogelijk om SaaS-applicaties te koppelen. Dit biedt de mogelijkheid om Single Sign On (SSO), eenmalig inloggen te realiseren. Met de gebruikersaccount kan de medewerker dan ook inloggen in applicaties van derde partijen (zoals Nedap Ons).

Wat is Single Sign On (SSO)?

Medewerkers moeten steeds meer wachtwoorden onthouden. Iedere dienst heeft bovendien weer andere wachtwoordeisen, zoals hoofdletters, kleine letters, een minimumlengte of bijzondere karakters. Voor veel medewerkers is het moeilijk al die verschillende wachtwoorden te onthouden. Het is bovendien vervelend, want als u net bent ingelogd op een apparaat dan is er al aangetoond dat u de eigenaar bent van het account. Waarom zou u dat nog een keer moeten om vervolgens in te loggen in een webapplicatie? Hier komt Single Sign On (SSO) van pas: de applicatie is verbonden met het gebruikersbeheersysteem (in dit geval Azure AD). Als de medewerker al is ingelogd met het Azure AD, worden de inloggegevens aan de webapplicatie gestuurd. De ingelogde gebruiker wordt herkend en hoeft niet nogmaals in te loggen.

Automatisch inloggen Nedap Ons

Samen met Nedap Healthcare zijn wij een traject gestart waarin er een nieuwe testomgeving is opgezet. De Azure AD koppeling met Nedap Ons is uitgebreid getest. Na een succesvolle testperiode door verschillende medewerkers is de koppeling in productie gezet en succesvol geïntegreerd voor Sa-Net Woonzorg.

Harbers ICT heeft een handleiding geschreven voor Sa-Net medewerkers over het gebruik van deze functie. Het belangrijkste voordeel van Single Sign On (SSO) via Azure AD is voornamelijk een goede gebruikerservaring, medewerkers hoeven nu niet meerdere malen in te loggen of meerdere wachtwoorden te onthouden. Sa-net medewerkers vinden dit natuurlijk erg prettig.

Benieuwd naar de mogelijkheid van Azure AD voor uw organisatie? Neem vrijblijvend contact op voor advies via +31 (0)544 - 20 00 01 of onderstaande formulier.

NEN 7510 gecertificeerd

Harbers ICT is NEN 7510 gecertificeerd. Wij voldoen aan hoge standaarden rondom informatiebeveiliging en de betrouwbare verwerking van informatie zoals patiëntgegevens in de gezondheidszorg. Daardoor wordt de privacy van patiënten en zorginstellingen zo goed mogelijk gewaarborgd. 

Lees hier de Sa-Net Woonzorg case study

Contact opnemen

Neem vrijblijvend contact op