Office 365 backup naar de Harbers ICT Cloud
Geplaatst op: 17-6-2019

U bent verantwoordelijk voor het maken van de Office 365 backup

Met Office 365 bent u de eigenaar van uw data. De verantwoordelijkheid over deze data ligt dus bij uw organisatie. Hoe verzorgt u deze back-up? Neem de controle over uw Office 365 data en schakel Harbers ICT in voor de Office 365 backup. Wij nemen u de zorg volledig uit handen. Wij verzorgen de dagelijkse backup van uw data naar onze in Nederland gehoste cloudomgeving zodat u weer de volledige controle heeft! Door een goede back-upoplossing bent u beschermd tegen onderstaande beveiligingsrisico’s:

#1 - Interne beveiligingsrisico's

Uw medewerkers kunnen per ongeluk e-mails of bestanden verwijderen. Office 365 bewaart bestanden voor ongeveer 90 dagen in de prullenbak. Mocht u voor die tijd de prullenbak leeghalen, dan gaat het bestand naar de tweede prullenbak. Zijn de dagen voorbij dan verdwijnt het bestand voorgoed. Microsoft biedt support en de mogelijkheid voor herstel van data. Echter heeft u geen controle over het herstelpunt dat wordt teruggezet. Bovendien brengt het extra kosten met zich mee. Met een back-upoplossing van Harbers ICT heeft u meer controle over de herstelperiode en kunt u precies bepalen welke individuele bestanden, e-mails of sites hersteld worden. 

#2 - Externe beveiligingsrisico's 

Malware en virussen kunnen zorgen voor enorme schade bij bedrijven. Niet alleen de reputatie van een organisatie staat op het spel bij datalekken maar ook de privacy en interne klantgegevens. Het beperken van een reputatieschade na een datalek is niet eenvoudig. Deze schadelijke software komt vaak binnen via e-mailbijlagen die zich voordoen als aantrekkelijke berichten waardoor de gevaren niet herkend worden. Wanneer een gebruiker een geïnfecteerde email ontvangt en de bijlagen opent gaat de ransomware de Office bestanden versleutelen. Dus ook de Office bestanden die via SharePoint, OneDrive gesynchroniseerd zijn. Hierdoor komen de geïnfecteerde bestanden in de cloud. Een goede Office 365 backup van al uw bestanden in de cloud biedt u meer controle om schone bestanden terug te zetten naar een door u gekozen herstelpunt.

#3 - Dataretentie-beleid

Gegevens van medewerkers die uit dienst gaan worden door Microsoft afhankelijk van de instelling maar 90 dagen. Het maken van back-ups van gegevens is essentieel om het verdwijnen van belangrijke gegevens te voorkomen. Door uw e-mail te archiveren kunt u voor langere tijd, afhankelijk van uw eigen wensen, de toegang behouden. Door een goede backup oplossing weet u welke data door wie beheerd wordt en hoe lang dit precies wordt bewaard. Door dit vast te leggen in uw retentie-beleid voldoet u beter aan de AVG/GDPR. 

#4 - Hybride Exchange omgeving (Exchange online + on-premise)

Heeft uw organisatie gekozen voor een hybride oplossing, waarbij Exchange en Office 365 naast elkaar draaien? Dit soort hybride e-mailoplossingen maken het beheer extra uitdagend. Een back-upoplossing voor Office 365 moet geschikt zijn voor hybride e-mail. Met de backupoplossing van Harbers ICT worden Exchange- en Office 365 data op dezelfde wijze afgehandeld. Hiermee vergroot u dus het gebruiksgemak voor uzelf of uw beheerder.

Office 365 backup naar de Harbers ICT Cloud

Office 365 backup met flexibele herstelopties vanuit de Harbers ICT Cloud

Met de dagelijkse Office 365 backup van Harbers ICT zorgt u ervoor dat uw Office 365 data altijd toegankelijk blijft en behoudt u controle over uw eigen data. Met een Office 365 backupoplossing met een langdurige retentietijd en de beste databeveiliging waarborgt u de continuïteit van uw organisatie en bent u beschermd tegen dataverlies. Met een dagelijkse backup hebt u de volledige controle en herstelt u snel afzonderlijke Office-365 e-mails, bestanden en sites. Van een volledig e-mailaccount tot een individuele e-mail of zelfs per bestand, per applicatie. Hoe lang de backup data bewaard wordt is afhankelijk van uw wensen. Dit kan zijn 2, 5, of 25 jaar zijn of zelfs een retentietijd voor altijd. 

Harbers ICT-back-upt uw Office 365 data veilig naar de Harbers ICT Cloud in een van onze twee platformen gevestigd in klasse A-datacenters van Equinix in Nederland. Wij zijn ISO 27001:2017 gecertificeerd en voldoen aan strenge normen rondom informatiebeveiliging. U kunt erop vertrouwen dat wij de beste bescherming bieden en zorgvuldig omgaan met uw data.

Meer informatie over de mogelijkheden van de Office 365 backup?

Behoud de volledige controle en toegang op uw Office 365 en on-premise data. Ga voor een betrouwbare en langdurige back-upoplossing met de Office 365 backup van Harbers ICT.
Meer informatie over de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact op voor een gesprek met een van onze experts via: +31 (0)544 - 20 00 01 of mail info@harbersict.nl

Meer informatie over Office 365 backup?

Vraag geheel vrijblijvend informatie op
Office 365 backup door Harbers ICT