Nog beter samenwerken in Microsoft Teams
Geplaatst op: 2-10-2020

Nog beter samenwerken in Microsoft Teams

Microsoft werkt continu aan de ontwikkeling van nieuwe mogelijkheden en features in Microsoft Teams. Tijdens Microsoft Ignite, het evenement voor IT professionals maakt Microsoft nieuwe updates van haar diensten bekend. ​​​​​​

Microsoft Teams is een onderdeel van Microsoft 365. Met Teams brengt Microsoft alles samen in een krachtige tool: medewerkers kunnen met elkaar of externen bellen, chatten, vergaderen en videobellen. Maar ook samenwerken via een eigen bestandsopslag, gedeelde bestanden en integratie van applicaties samenbrengen. 

Nu steeds meer organisaties samenwerken via Microsoft Teams hebben wij alvast een aantal handige en nieuwe functies voor u geselecteerd. Deze functies kunt u de komende periode verwachten in Microsoft Teams:

Meer inzicht in welzijn en productiviteit

Het advies rondom COVID-19 is om zoveel mogelijk te werken vanuit huis. De manier van werken is veranderd, we communiceren en ontmoeten elkaar veel meer online. Hierdoor kan het een uitdaging zijn om werk en privé gescheiden te houden. U kunt onbewust langer doorwerken of beantwoordt in het weekend toch nog even alle e-mails.

Microsoft wil organisaties helpen bij het creëren van een energieke en gezonde werkomgeving. De nieuwe Insight functie geeft inzicht in eigen welzijn en productiviteit. De eigen analytics en workspace analytics helpen bij het creëren van een gezonde balans. Zo blijft u op uw best en productief. Plan bijvoorbeeld tijd in voor uw pauze, probeer even te ontspannend met headspace voor mindfulness en blijf verbonden met collega’s en relaties door eenvoudig meetings te verzetten of het opvolgen van taken.

Samen in de vergaderzaal

In de Together-modus kunnen medewerkers virtueel naast en bij elkaar zitten; ook al werkt u op afstand! Met deze functie kunt u verschillende scenes kiezen waardoor een nieuwe ervaring wordt gegeven aan de online meetings. Zo kunnen al uw collega’s virtueel naast elkaar worden geplaatst in een vergaderzaal, coffeeshop, grote leszaal of ga zelfs 'naar buiten'. Hoe leuk is dat?

Microsoft Teams Together mode
Microsoft Teams: Breng collega's virtueel samen in een ruimte

Eigen Lay-outs

Met eigen lay-outs kunt u zelf bepalen op welke manier de content van uw presentatie wordt weergegeven. Door de presentatie af te stemmen op wat u wilt laten zien kunt u de aandacht van uw publiek nog beter focussen. Geeft u bijvoorbeeld een PowerPoint presentatie aan uw collega’s? Dan kunt u uzelf als presentator plaatsen op de voorgrond van de PowerPoint-dia die u toont. 

Breakout rooms

Een discussie voeren in een grote groep is vaak niet ideaal, het is lastig om iedereen aan het woord te laten. Met Breakout rooms is het mogelijk om grote meetings op te delen in kleinere groepen. Door het opdelen van vergaderingen in kleinere groepen kunnen medewerkers eenvoudiger discussiëren of brainstormen. Voorzitters van de vergadering kunnen wisselen tussen deze groepen, aankondigen doorgeven in elke groep of iedereen terugbrengen naar de hoofd meeting.

Meer verbeteringen en functies

Daarnaast wordt de hele workflow rond een meeting in Teams verbeterd, zowel tijdens een vergadering als na afloop. Het maken van aantekeningen en notulen wordt gemakkelijker. Ook komen transcripts beschikbaar, waarbij audio real-time wordt omgezet naar tekst. Aan elke vergadering die in de Outlook-agenda staat, kan alle benodigde informatie worden toegevoegd: u hoeft dus niet meer naar notities, aantekeningen of gedeelde bestanden te zoeken.

Teams heeft alles wat nodig is om samen te werken in groepen of zelfstandig. Hierdoor kan iedereen productiever werken vanuit huis! Om op afstand goed te blijven communiceren met klanten, partners en leveranciers zet Microsoft ook in op de ontwikkeling op het gebied van videovergaderen, webinars, verkoop op afstand en supply chains. 

Ook samenwerken in Teams?

Wilt u ook chatten, vergaderen, videobellen en bellen mogelijk maken via Microsoft Teams? Wij bespreken graag samen met u de mogelijkheden. Neem dan vrijblijvend contact op via info@harbersict.nl.

Bekijk hier alle aankondigingen van Microsoft Ignite 2020.

Microsoft Teams

Contact opnemen

Neem vrijblijvend contact op