Microsoft Windows 11 is beschikbaar
Geplaatst op: 5-10-2021

Microsoft Windows 11 is beschikbaar

De nieuwe versie van het Microsoft besturingssysteem Windows 11 is beschikbaar. Wat is er nieuw, aan welke eisen moet uw computer voldoen en werkt Windows 11 met al uw applicaties? U leest het in dit artikel: 

Moderne uitstraling

Windows 11 heeft een modernere uitstraling gekregen, de nieuwe interface ziet er rustiger uit. Er kunnen widgets worden toegevoegd aan het startscherm, zoals notities, het weer of nieuws. Zo hoeft u niet een app te openen om nieuws te bekijken, maar is het direct zichtbaar op uw bureaublad.

De applicaties in het startmenu lijken nu meer op app's van een smartphone. Het startmenu en de pictogrammen in de taakbalk staan nu gecentreerd op het beeldscherm (heeft u ze liever links dan kan de positie worden verplaatst). Ook ziet u de recent geopende bestanden direct in het startmenu.

Microsoft Teams zit geïntegreerd in Windows 11, zo kunt u via de taakbalk snel chatten met anderen. Het aantal applicaties die u via Microsoft Store kunt downloaden zijn uitgebreid, zo zijn er nu ook apps van Android beschikbaar. Verder zijn er geen grote veranderingen in van wat u van Windows gewend bent.

Hieronder ziet u een screenshot van de Windows 11:

Windows 11 screenshot
Screenshot: Windows 11 taakbalk, startmenu en de verkenner

Werken uw apps op Windows 11?

Veel organisaties werken met legacy software. Deze software programma's zijn onmisbaar voor organisaties en zijn vaak gebouwd als maatwerk. Deze applicaties kunnen verouderde zijn maar op het huidige besturingssysteem nog stabiel werken. Mogelijk zijn deze applicaties niet meer compatible met een nieuwere versie van een besturingssysteem zoals Windows 11. Daarom is het aan te raden om eerst uit te zoeken of uw applicaties kunnen werken met een nieuwere versie.

Hulp nodig bij  het uitzoeken of uw legacy software werkt met een nieuwere versie van het besturingssysteem? Neem dan contact op via info@harbersict.nl, wij denken graag mee en geven u hierin advies. 

Windows 11 upgrade

De upgrade naar de nieuwe versie Windows 11 zal automatisch beschikbaar komen via uw Windows-updates. 

Om te controleren of uw PC klaar is om Windows 11 te installeren heeft Microsoft een handige tool beschikbaar gesteld. De PC health check app controleert onder andere de processor en of uw apparaat voldoende geheugen en opslagruimte heeft voor Windows 11. U kunt via de volgende link controleren of uw apparaat voldoet aan de systeemeisen voor Windows 11: https://www.microsoft.com/en-us/windows/windows-11#pchealthcheck

Meer weten over de upgrade naar Windows 11? Neem dan vrijblijvend contact op met ons via +31 (0)544 - 20 00 01 of onderstaand formulier. 

Lees hier meer over systeemeisen voor Windows 11

Contact opnemen

Neem vrijblijvend contact op