Geplaatst op: 13-5-2024
Afbeelding: SOC 2 trust service principles

ISAE 3000 SOC 2 Type 1 verklaring

Afgelopen week hebben we de ISAE 3000 SOC 2 type 1 verklaring gekregen. Hieraan voorafgaand ging een uitgebreide audit, waarbij ons securitysysteem gecontroleerd en beoordeeld is door een auditor op de aanwezigheid en het ontwerp van alle vereiste controles, beleidslijnen en procedures binnen onze organisatie omtrent data- en gegevensbeveiliging.

Het behalen van deze verklaring houdt in dat Harbers ICT voldoet aan de internationale standaarden voor databeveiliging, privacy en vertrouwelijkheid. Het is een grote mijlpaal in onze missie om een stevig beveiligings- en complianceframework uit te bouwen.

De type 1-audit is een momentopname. De zogeheten type 2-audit, die over een half jaar plaatsvindt, beoordeelt niet alleen het ontwerp van ons systeem, maar ook de consistente toepassing van ons beleid en procedures gedurende het afgelopen half jaar.

Als organisatie blijven we ons voortdurend inzetten om de hoogste normen van gegevensbeveiliging en compliance te handhaven en de SOC 2 verklaringen zijn daar een belangrijke erkenning van. We zijn trots op ons team en danken hen voor hun toewijding en harde werk! We kijken uit naar verdere groei en succes op ons compliance-traject.