De voordelen van Microsoft 365
Geplaatst op: 12-11-2020

De voordelen van Microsoft 365

Overweegt u de overstap naar de cloud? Dan kan Microsoft 365 een interessante keuze zijn. Met Microsoft 365 kunnen uw medewerkers sneller, efficiënter en veilig werken. Microsoft is zowel een server als werkplek in de cloud. Zo handelt de Exchange server bedrijfse-mail af, worden documenten veilig opgeslagen en is er de mogelijkheid om samen te werken. De online werkplek bestaat uit de populaire Office applicaties zoals Outlook, Word, Excel en PowerPoint en meer. Samenwerken kan met SharePoint, OneDrive en Microsoft Teams. 

Hieronder vindt u een aantal belangrijke voordelen van Microsoft 365:

Flexibel werken

Met Microsoft 365 verandert de structuur van lokaal naar een cloud omgeving, dit verhoogt de productiviteit en maakt medewerkers een stuk flexibeler. Microsoft 365 is dan toegankelijk vanaf elk apparaat met een internetverbinding. Hierdoor is er altijd en overal een veilige toegang tot de Office applicaties, e-mail en bestanden. Medewerkers worden een stuk flexibeler en kunnen werken vanuit huis, onderweg of bij klanten. Microsoft 365 kan geïnstalleerd worden op zowel PC, laptop of smartphone. Zo kunt u bijvoorbeeld zakelijke e-mail instellen op een laptop maar ook op uw smartphone, net zo handig!

Iedere gebruiker zijn eigen online opslag in OneDrive. Werkt u in een Excel bestand? Dan wordt deze automatisch opgeslagen in de OneDrive cloud. Zo kunt u vanaf ieder apparaat deze bestanden benaderen. U bent dan niet meer afhankelijk van een werkplek.

SharePoint en OneDrive
Foto: Flexibel werken met altijd en overal toegang tot applicaties, e-mail en bestanden.

De meest recente versie

Met Microsoft 365 hoeft u zich geen zorgen meer te maken over het onderhoud of verouderde software. Microsoft houdt de applicaties up-to-date met beveiliging en prestatie-updates. Hierdoor werkt u altijd met de recentste versie van de applicaties. Updates verbeteren functionaliteiten en zorgen dat het programma efficiënt blijft werken.

Eenvoudig samenwerken

Met een werkplek in de cloud wordt samenwerken een stuk eenvoudiger. Met samenwerktools zoals SharePoint, OneDrive en Microsoft Teams kunt u makkelijk bestanden delen of met meerdere gebruikers tegelijk aan een document of project samenwerken.

Herkent u de volgende situatie? U werkt aan een PowerPoint presentatie en bewaart deze op uw eigen PC. Wilt u het bestand delen met een collega dan zoekt u het document op, voegt deze toe als e-mail bijlagen en verstuurt het. De collega kan vervolgens aanpassingen maken en stuur het gewijzigde bestand weer terug. Hierin moet u goed in de gaten houden wat de meest recente versie is en waar deze staat opgeslagen. Dit moet eenvoudiger kunnen, toch?

SharePoint combineert deze stappen in één centrale omgeving. Medewerkers kunnen toegevoegd worden aan teamsites en samen werken aan bestanden. De mappen kunnen gesynchroniseerd met computers zodat het net lijkt of u lokaal werkt en iedereen kan bij de gedeelde bestanden. Aanvullende functies zijn bestandsopslag en versiebeheer, wijzigingsbeheer en de mogelijkheid om elkaars werk te bekijken. Via een rechtenstructuur kan bepaald worden wie bepaalde mappen of bestanden kan zien. Zoeken wordt eenvoudig gemaakt omdat naast bestandsnamen ook gezocht kan worden in de inhoud van documenten. Zo bespaart u tijd en wordt samenwerken eenvoudiger en overzichtelijker.

Microsoft 365-abonnement

Er is keuze uit verschillende Microsoft 365-abonnementen waarin het verschil zit in de Office-applicaties en extra cloudservices zoals Microsoft Intune. Met Microsoft 365 betaald u een vast bedrag, per gebruiker per maand, zo weet u altijd waar u aan toe bent. De keuze in het abonnement is verschillend per organisatie, wij kunnen u hierin adviseren. 

Daarnaast kunnen wij u helpen met de overgang naar de cloud en kunnen uw Microsoft 365 omgeving volledig beheren. Ook ondersteunen wij bij het bepalen van de gebruikersrechten en mappenstructuur. Met onze dagelijkse back-up behoudt u de controle over uw bestanden.

Met Microsoft 365 werkt u gedeeltelijk online, maar de applicaties gebruikt u lokaal, op de PC, laptop of tablet. De apparaten die uw medewerkers gebruiken moeten wel onderhouden en beveiligd worden.

Heeft u vragen of wilt u meer weten over Microsoft 365? Bel ons vrijblijvend op +31 (0)544 - 20 00 01, wij leggen graag uit wat voor u de beste keuze kan zijn.

Contact opnemen

Neem vrijblijvend contact op