Beheer zakelijke devices en Apps met MDM of MAM
Geplaatst op: 28-8-2018
MAM MDM

Beheer zakelijke devices en Apps met MDM of MAM

Mobile Device Management / Mobile Application Management

Bij het uitwerken van een Bring Your Own Device Policy wordt vaak nagedacht over mobiele telefoons en andere mobiele apparatuur: Hoe zorg jij ervoor dat medewerkers hun eigen mobiele telefoon op een veilige manier zakelijk kunnen gebruiken en hoe beheer je de verschillende devices: zakelijke mobiele telefoons, tablets en andere mobiele apparatuur?

Securityrisico’s van mobiele apparaten

Mobiele apparaten brengen unieke risico’s met zich mee. Waar computers en laptops vaak standaard voorzien worden van antivirussoftware om malware, virussen en phishing te voorkomen, geldt dat voor mobiele apparatuur vaak geen extra maatregelen worden genomen. Tegelijkertijd zijn de risico’s hetzelfde: een medewerker die op zoek is naar de beste app voor zijn/haar doeleinden en ongezien malware binnenhaalt. Een medewerker die een E-mail krijgt en per ongeluk gebruik maakt van een phishing website en het risico op zero-day vulnerabilities: al deze risico’s bestaan ook op mobiele apparatuur.

Een mobiele virusscanner of securitysoftware kan uitkomst bieden. Wij bieden bijvoorbeeld CheckPoint Sandblast Protect aan: de beste cloudoplossing om phishing, malware en zero-day besmettingen te voorkomen. Een goed alternatief voor Android is ESET Mobile Security: een antivirusoplossing waarmee tegelijkertijd apps afgeschermd kunnen worden en die alle nieuw geïnstalleerde apps scant op malware.

Maar hoe garandeer jij dat medewerkers deze software installeren en up-to-date houden? Hoe garandeer je dat het toestel altijd beschikt over de laatste versie van het besturingssysteem? Hoe bepaal je welke apps en medewerkers toegang krijgen tot zakelijke E-mail en hoe beveilig je de app en de verbinding?

Beheer mobiele devices of applicaties met MDM of MAM

Hier komt een MDM of MAM-oplossing om de hoek kijken. Dit zijn oplossingen om mobiele devices of applicaties te beheren en beheersen. MDM staat voor “Mobile Device Management”; MAM staat voor “Mobile Application Management”. Naast deze twee oplossingen zijn er andere oplossingen in de markt (EMM: Enterprise Mobility Management; UEM: Unified Endpoint Management); Deze oplossingen hebben allemaal hetzelfde doel: de risico's bij het gebruiken van mobiele apparatuur te beperken. 

Wij bieden Microsoft Intune, Mobile Iron en Citrix EndPoint Management oplossingen om mobiele devices te beheren en beheersen. Voor MDM maken we gebruik van de oplossingen van MobileIron; voor MAM gebruiken we Citrix Endpoint Management. Deze laatste oplossing is zeer geschikt als uw onderneming al gebruik maakt van een andere Citrix-oplossing en integreert dan naadloos in de bestaande infrastructuur. MobileIron hoeft niet verder in de bestaande infrastructuur geïntegreerd te worden: de deployment is een kwestie van het uitrollen van twee nieuwe servers. MobileIron is eenvoudiger in beheer.

Microsoft Intune

Microsoft Intune is een Mobile Device Management (MDM) beheeroplossing waarmee u de volledige controle en beheer behoudt over de apparaten, privé en zakelijk (tablet, mobiel, laptop), inclusief instellingen, functies en beveiliging. Lees hier meer.

Mobile Iron

Mobile Iron beveiligt mobiele apparatuur en cloudoplossingen die uw medewerkers gebruiken. Biedt de mogelijkheid tot het pushen van bijvoorbeeld mailsettings en ander (security-)beleid. Bevat optioneel beveiligde mobiele apps voor Mail, Contacten, Agenda en Taken. Biedt een mogelijkheid voor per app VPN en de mogelijkheid om een security policy te pushen. Installatie en configuratie van MobileIron is relatief eenvoudig.

Citrix Endpoint Management

Integreert naadloos in de bestaande infrastructuur, mits al gebruik wordt gemaakt van andere Citrixoplossingen. In ieder geval is een Netscaler noodzakelijk. Biedt de mogelijkheid voor het beheren van alle apparaten, inclusief desktops en laptops. Maakt het ook goed mogelijk om een apparaat voor meerdere gebruikers geschikt te maken en biedt de mogelijkheid tot geofencing, waarmee het bijvoorbeeld mogelijk is om bepaalde apps uit te schakelen buiten een bepaald gebied. Onze ervaring is dat deze oplossing vaak wat complexer is voor de eindgebruiker.

Meer informatie?

De beste oplossing voor jouw organisatie is sterk afhankelijk van de precieze behoeftes. In een kort gesprek is vaak al goed vast te stellen wat de beste oplossing is en hoe deze in jouw netwerk in te passen is. Een MDM/MAM-expert van Harbers ICT komt graag (vrijblijvend) bij je op de koffie. Bel ons op 0544-200001 of mail info@harbersict.nl.

MAM MDM Microsoft Intune

Meer informatie?

Vraag geheel vrijblijvend informatie of een offerte op