Even voorstellen: Remo en Jorn
Geplaatst op: 26-8-2020

Even voorstellen: Onze stagiairs Remo en Jorn

Als ‘erkend leerbedrijf’ hebben wij stageplekken beschikbaar voor verschillende opleidingen en specialisaties. Deze week zijn Jorn en Remo bij ons begonnen en lopen stage van augustus tot februari. Voor hun studie worden ze begeleid door onze systeembeheerders en developers. Zo gaat Remo aan de slag met verschillende programmeertalen en Jorn met de installatie van een server.

Hieronder stellen onze stagiairs Remo en Jorn zich graag aan u voor:

Remo
Foto: Remo maakt een webapplicatie

Even voorstellen: Remo

Ik ben Remo, ben 17 jaar en kom uit Lichtenvoorde. Momenteel verdiep ik mij in programmeertaal C# en leer daar een webapplicatie mee te bouwen. Als stageopdracht maak ik nu een Movie App. Ik leer om verschillende films te tonen met eigenschappen zoals datums, genre, auteurs en beoordelingen. Ik maak verschillende pagina’s en een auteur kan meerdere films hebben; dit wordt aan de achterkant allemaal gekoppeld. Aan de voorkant wordt dit actief en kun je verschillende dingen tonen.

Na het behalen van mijn diploma op het Marianum in Lichtenvoorde wist ik al dat ik iets wilde doen in de ICT. Interesse in ontwikkeling is ontstaan doordat je begint met een basis en dit helemaal zelf verder kunt gaan uitbreiden. Je kunt een applicatie dan voor leuke dingen gebruiken!

Ik doe nu de opleiding applicatie ontwikkeling op het Graafschap College in Doetinchem en zit in het 2e leerjaar. Tijdens mijn stage maak ik verschillende opdrachten en hoop ik mijn kennis in programmeertalen uit te breiden.

Jorn
Foto: Jorn bezig met de installatie van een server

Even voorstellen: Jorn

Mijn naam is Jorn, ik ben 16 jaar en kom uit Groenlo. Momenteel volg ik de opleiding systeembeheerder op het Graafschap College in Doetinchem, daar zit ik nu in het 2e leerjaar. Hiervoor heb ik op het Marianum in Lichtenvoorde gezeten.

Ik wist al vroeg dat ik geïnteresseerd ben in alles wat met hardware te maken heeft, ik vind het namelijk leuk om met computers bezig te zijn. Als een van mijn vrienden een nieuwe PC heeft dan zetten we die ook samen in elkaar; ik vind het interessant om te begrijpen hoe dit in elkaar zit. Zo is mijn interesse voor hardware en met name computers ontstaan. Ik game ook regelmatig en vindt dan vooral League of Legends leuk!

Momenteel ben ik bezig met het installeren van Windows op een server. Dit doe ik door de server te koppelen aan mijn laptop. Door Windows op de server te installeren kan ik verder aan de slag met virtualisaties op de machine.

Tijdens mijn stageperiode ga ik meelopen en kijk ik mee bij server installaties maar ook de installatie en configuratie bij klanten op locatie. Ik hoop mijn kennis in hardware, systemen en netwerken te verbreden!

Contact opnemen

Neem vrijblijvend contact op