Moderne cloudwerkplek voor Sa-Net Woonzorg
Geplaatst op: 6-8-2019
Sa-Net Woonzorg zorg ICT
© Sa-Net Woonzorg: Veilig mobiel werken in de cloud

Moderne cloudwerkplek voor diverse woon(locaties) van Sa-Net woonzorg

Veilig, eenvoudiger en flexibel mobiel samenwerken dat was de wens van Sa-Net Woonzorg voor de diverse locaties. De cloudoplossing van Microsoft en Mobile Device Management bood de uitkomst voor veilig mobiel werken. Geavanceerde bestandsdeling via SharePoint en OneDrive bied meer snellere communicatie en betere samenwerking tussen teams.

Sa-Net woonzorg bied professionele kleinschalige zorg in de Achterhoek met als uitgangspunt wonen, werken en vrije tijd. Er is bewust gekozen voor een kleinschalige en compacte organisatie omdat de zorgbehoefte van de cliënt centraal staat. Er is een diversiteit in het aanbod, de (woon)locaties bieden diverse vormen van zorg waarbij de cliënt mag gaan stabiliseren en (opnieuw) gaan werken aan perspectief. Er zijn diverse mogelijkheden op het gebied van dagbesteding, re-integratie en vrijetijdsbesteding.

Veilig mobiel werken in de cloud

Sa-Net werkt met 50 begeleiders en professionals verdeeld over diverse (woon)locaties in de Achterhoek. Er is gezocht naar een oplossing waarbij de werkplek onafhankelijk is van apparatuur en netwerkinrichting bij de diverse locaties. Sa-Net medewerkers maken steeds vaker gebruik van tablets, smartphones of laptops, een bring your own (BYOD) device policy dus. Al snel werd duidelijk dat een cloudplatform de uitkomst ging bieden voor Sa-Net. Via een cloudwerkplek staan gegevens veilig opgeslagen in de Cloud en niet op lokale apparaten, dit verhoogt de veiligheid. Via een internetverbinding kunnen medewerkers altijd en overal samenwerken en op een efficiënte manier hun dagelijkse werkzaamheden uitvoeren. De IT afdeling bespaart kosten in beheer en onderhoud, updates en opslagruimte wordt namelijk automatische doorgevoerd.

Centraal toegang en gebruikersbeheer

Met cloudoplossing Azure AD van Microsoft worden gebruikrechten beheerd zoals welke medewerkers toegang krijgen tot de applicaties die ze nodig hebben. Toegang tot Microsoft 365 of andere programma’s die bijvoorbeeld op ons Citirx platform draaien wordt vanuit een centraal platform beheerd.

Geintegreerd met de beheeroplossing Mobile Device Management (MDM) van Intune kunnen alle mobiele apparaten beheerd worden. Met Intune wordt ervoor gezorgd dat alle bedrijfsapparaten en persoonlijke aparaten worden beheerd en altijd up-to-date zijn met de meest flexibele controle over alle Windows-, Apple- en Android-apparaten. Bepaal toegang tot gegevens in Microsoft 365 en andere apps voor gegevensbescherming en compliancy. Zo krijgen medewerkers krijgen de vrijheid om te werken met mobiele apparaten, maar worden worden bedrijfsgegevens en de privacy beschermd.

Betere samenwerking en eenvoudigere communicatie

Met het cloudplatform Microsoft 365 van Microsoft kunnen medewerkers altijd en overal hun dagelijkse werkzaamheden uitvoeren, vanaf ieder apparaat. Met de meest recente Officeapplicaties zoals Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Met OneDrive kunnen medewerkers documenten maken en delen.

Via SharePoint sites kunnen medewerkers eenvoudig documenten met elkaar delen en snel relevante informatie terugvinden. Via projectsites kan samengewerkt met verschillende teams worden aan projecten en kan snel onderling gecommuniceerd worden. Via sites worden er sneller en meer reacties ontvangen op vragen, nieuws en kennis wordt gedeeld. Het zorgt voor meer online interactie en medewerkers kunnen elkaar sneller helpen. Samenwerking verloopt een stuk efficiënter omdat overal direct toegang is tot informatie. 

Ook veilig werken in de zorg?

Ook de eerste stap zetten richting de cloud? Harbers ICT neemt u deze zorg graag uit handen met ICT oplossingen geschikt voor uw organisatie in de zorg. Wilt u graag meer informatie over de voordelen van werken in de cloud? Neem dan geheel vrijblijvend contact op via +31 (0)544 - 20 00 01 of via onderstaand contactformulier.

Harbers ICT isNEN 7510 gecertificeerd. Wij voldoen aan hoge standaarden rondom informatiebeveiliging en de betrouwbare verwerking van informatie zoals patiëntgegevens in de gezondheidszorg. Daardoor wordt de privacy van patiënten en zorginstellingen zo goed mogelijk gewaarborgd. 

Sa-Net Woonzorg ICT oplossingen zorg

Contact opnemen

Vraag geheel vrijblijvend informatie op