Geplaatst op: 28-8-2018
Afbeelding: CheckListPC

Back to work! Checklist voor de zakelijke computer

De zomervakantie zit er alweer op voor alle regio’s in Nederland, voor scholieren en werkend Nederland. Dit betekent een frisse start en soms ook nieuwe laptop, desktop of Thin Client op het kantoor. Zodra bepaald is welk soort computer het beste aansluit bij het gebruik en doeleinden kan bepaald worden waar deze aan moet voldoen. Waar letten wij op voor jou?

De vorm die aansluit bij uw gebruik: 
Desktop: De desktop wordt vaak gekozen bij gebruik van een vaste werkplek, het grote voordeel hiervan is dat desktops vaak goedkoop zijn. Tegenwoordig verkopen wij ook vaak micro Dell desktops, dit zijn ultracompacte zakelijke en krachtige desktop voor meer werkruimte zoals hierboven te zien is op de afbeelding.

Laptop: Een laptop is een goeie keuze wanneer je vaak van werkplek wisselt door bijvoorbeeld te werken vanuit huis of onderweg. 

Thin Client: De Thin Client is een lichte versie(bevat lagere hardware) van een computer waarop geen besturingssysteem staat geïnstalleerd. Een Client zit aangesloten op online werkplekken. Zodra een medewerkers is ingelogd heeft deze toegang tot een desktopomgeving en toebehorende zakelijke applicaties. 

Onze CheckList voor een zakelijke computer:  

  • Voldoende interne (RAM) geheugen 
  • Passende Grafische kaart 
  • Recentste versie besturingssysteem Microsoft (Windows 10 Pro)
  • Total Cost of Ownership (TCO)

Waarom is het werkgeheugen belangrijk?
Het werkgeheugen(ook wel intern geheugen) is de tijdelijke data opslagplaats van een computer, het staat vaak omschreven als RAM (Random Access Memory). De processor van de computer werkt samen met het geheugen, bij een snelle computer is het belangrijk dat er voldoende RAM geheugen aanwezig is. Ook moet het aantal RAM ondersteund worden door het moederbord en besturingssysteem. 

Hoeveel RAM is nodig?
Internetten, e-mailen en tekstverwerken: Voor het basis gebruik zoals internetten en kantoorwerk (Office, Outlook, Excel) is 4 GB intern geheugen voldoende. Hiermee kunnen eenvoudige software en Windows goed draaien. Gebruik je veel applicaties tegelijkertijd: Surfen op het internet, documenten uitwerken in Word, E-mailen en actief bezig zijn op social-media dan raden wij 8 GB RAM aan. Voor fotobewerking in Photoshop en vergelijkbare programma's zoals Indesign en Illlustrator bevelen wij minimaal 8GB RAM aan.

Video bewerken: Video bewerking vraagt meer van het geheugen. Wanneer video’s op de hoogste instellingen weergegeven worden is een snelle videokaart en processor nodig. Hiervoor raden wij minimaal 16 GB RAM aan. 

Bepalen van de grafische kaart
De grafische kaart, ook wel videokaart koppelt de computer met het beeldscherm. Veel goedkopere/compacte computers hebben de grafische kaart vaak al geïntegreerd in het moederbord. Deze grafische prestaties zijn voldoende voor kantoordoeleinden zoals E-mailen, internetten, tekstverwerken en administratie. Wanneer je gebruik maakt van zware videobewerking en een krachtigere computer nodig heeft, dan beschikt deze vaak over een aparte grafische kaart. Deze kaart beschikt over een eigen processor en geheugen. Met sterkere kaarten beschik je over de allerhoogste beeldkwaliteit.

Welke systeemeisen heb ik nodig? 
Software of besturingssysteem moeten compatible zijn met bepaalde systeemeisen. Dit zijn de minimale hardware eisen waar een computer aan moet voldoen om de software of het besturingssysteem goed te laten werken. Belangrijke factoren om software goed te laten draaien zijn de processor, RAM, schijfruimte van de harde schijf, grafische kaart en het beeldscherm. 

• Zakelijk besturingssysteem: Windows 10 Pro
Wij installeren Windows 10 Pro op computers, het besturingsysteem bevat zakelijke features speciaal voor zakelijke doeleinden. 

Total Cost of Ownership (TCO)
Door de jaren heen hebben wij ervaring opgedaan met verschillende merken en de levensduur van een computer, van kosten aanschaf tot er afstand van gedaan wordt. Hiervoor is gekeken naar reperatiekosten, falen of storingen. Jij kunt erop vertrouwen dat wij kiezen voor een betrouwbaar computermerk!

Toe aan een nieuwe zakelijke computer? Wij maken zakelijke computers klaar voor gebruik en installeren indien gewenst de zakelijke applicaties. 
Neem contact op met onze experts en samen bepalen wij welke computer aansluit bij jouw gebruik en wensen!