Geplaatst op: 27-7-2018
Geblogd door: Arian Bloemberg
Geblogd door: Arian

Realtime monitoring met Application Insights

Net voordat jij op vrijdagmiddag op het punt staat om het weekend in te gaan, belt er een klant, er zijn problemen met de website. Jij beseft dat het weekend nog even op zich laat wachten, dit probleem moet eerst opgelost worden.

Je vraagt je af of dit voorkomen had kunnen worden? Ja, met Application Insights. Deze Application Performance Management service biedt een grote meerwaarde aan developers om webtoepassingen te controleren.

Application Insights monitort zowel bestaande als nieuwe websites. Het meet het aantal aanvragen, reactietijden en foutpercentages van pagina’s op een website. Bij bepaalde waardes of bij het ontdekken van bijzondere patronen kan Application Insights waarschuwingen generen. De impact wordt bepaald en er wordt ondersteuning geboden bij het traceren van de oorzaak.

Alles om je proactief op de hoogte te brengen van eventuele events buiten het normale patroon om. Deze waarschuwingen hoeven niet altijd zelf ingesteld te zijn. Application Insights stuurt ook waarschuwingen wanneer Application Insights zelf abnormale waardes meet. Als de impact duidelijk is kan snel beslist worden of het weekend écht later begint of dat er gekeken kan worden bij de eerst volgende beschikbaarheid in de Backlog. 

Foutmeldingen kunnen direct worden teruggegeven in de ontwikkelaars omgeving van Visual studio. Hierdoor kan de developer in een zeer vroeg stadium al debuggen en eventuele grotere schade voorkomen. 
Bij een functie komt te staan hoe vaak er fouten zijn opgetreden in de laatste 24 uur. Door op deze link te klikken kan de ontwikkelaar in detail doorklikken tot de Application state waarin de software zich bevond op het moment dat de fout zich voordeed. 

Daarnaast is het mogelijk voor de ontwikkelaar om tijdens het ontwikkelen bepaalde gebeurtenissen in de software (bijv: het toevoegen van een product aan het winkelmandje) direct door te sturen naar Application Insights. Uit deze logs kunnen daarna weer conclusies worden getrokken;

Benieuwd naar alle mogelijkheden van Application Insights? Vraag een DEMO aan of neem contact op met Harbers ICT!

Application Insights
Realtime monitoring met Application Insights

Meer informatie of een DEMO aanvragen?